top of page

 

Hacamatın bilimsel prensibi; zararlı toksinleri , kandaki o güne kadar birikmiş, idrar , dışkı ve terleme yoluyla atılamayan, pıhtılaşma eğilimini artıran mikro yapışıklıklara (viskozite) sebep olan maddeleri, morfolojisi ( şekli) bozulmuş eskimiş kan hücrelerini, tortu ve toksinleri vakumlayarak vücuttan uzaklaştırma işlemidir.Bütün hastalıkların kaynağı kandır. Anormal kan birçok hastalıkların sebebidir. Düzenli olarak hacamat yaptıran insanlar toksinler ve metabolik atıklardan kurtulmuş olurlar.

Hacamat, vücutta yeni kan hücrelerini hayata geçirerek, Kolesterol ve kandaki ürik asiti normale döndürür, böylece kalp, böbrek ve karaciğer görevini yerine getireceği için vücut sağlıklı ve zinde olur. Vücuttaki tüm toksinler cildin üst tabakası olan kılcal damarlarda birikir. Toksinler hacamat yoluyla dışarı alındığında vücut son derece fayda görür.

 

- Vücudumuza giren toksinler ?

-Hava kirliliği

-Sigara dumanı

-Elektromanyetik radyasyon (cep telefonu, televizyon, bilgisayar vb.)

-Metabolik atık, Yiyecek ve içeceklerdeki katkı maddeleri.

-İşlenmiş gıdalar, Çiğ gıdalar ve kimyasal yapısı nedeniyle fiziksel değişiklikler.

-Depolama, Çok sayıda kimyasal madde içeren ve tarım ürünleri.

-Böcek vb. zehirler.

-Kronik hastalığı nedeniyle metabolik bozukluklar.

-Kullanılan tıbbi ilaçlar.

Tüm bu faktörler böbrek, karaciğer, kemik iliği ve diğer organların işlevlerini bozarak sağlığımıza zarar verir. Sonuç olarak, filitre görevini yapan böbrek görevini yapamaz. Detoksifiye organı olan karaciğer işlevini yerine getiremez ve aplastik anemi ortaya çıkabilir; bu da kemik iliğinin görevini yapamayacağı demektir. Bunların sonucunda fiziksel ve ruhsal hastalıklar ortaya çıkar. Tüm bunlar kimyasal ilaçları hayatımızdan tamamen çıkarmak anlamına gelmemelidir. Burada önemli olan gelişi güzel ilaç almamaktır.

 

- Hacamat Hangi Hastalıklara İyi Gelir ?

Hacamat, ağrılı rahatsızlıklardan tutun da psikolojik rahatsızlıklara kadar vücut iç organlarının işleyiş sistemi ve sinir sistemini regüle etmede önemli bir rol oynamaktadır. Hacamat ile bağ dokusundaki toksik birikimler temizlendiği için vücut rahatlar. Ayrıca hacamat sayesinde lenfatik sistemdeki tıkanıklıklar giderilmektedir.

Dolayısıyla lenfatik sisteminin güçlü olması aslında vücudumuzun kuvvetli bir bağışıklığa sahip olması demektir. Hacamat yaptıran insanlarda lenfatik sistem daha güçlenir ve buna bağlı olarak Bağışıklık Sistemi de güçlenir. Ağrılı rahatsızlıklarda özellikle de Boyun Fıtığı gibi rahatsızlıklarda kaslardaki spazmı çözmekte işe yarar. Migren, baş ağrısı, sırt ağrısı, sırtın tamamındaki ağrılar, bel, bacak problemleri, alerjik bazı rahatsızlıklar, mide problemleri, karaciğer gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Psikolojik problemlerde de bu işlem uygulanır ve etkili olur.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Boyun fıtığı

* Siyatik

* Romatoid artrit

* Tennis elbow

* Kistik higrom

 

-Ruhsal Hastalıklar

* Nörozlar (korku, panikvs.)

* İnsomnia (uykusuzluk)

* Obesite (şişmanlık)

* Sigara alışkanlığı

* İlaç bağımlılığı

* Kronik alkolizm

 

-Nörolojik Hastalıklar

* Başağrısı ve migren

* Periferal nöropati

* Trigeminal nevralji

* Fasial paraliz (yüzfelci)

* Poliomyelit (Çocukfelci)

* Parkinson* Epilepsi (sara)

* Behçet hastalığı

 

-Ürogenital Sistem

* Sistit (idrar yolu iltihabı)

* Nörojenik mesane

* Renalkolik (böbrek ağrısı)

* Dismenore (sancılı adet)

* Oligomenore (adet azlığı)

* Frijidite* Empotans (iktidarsızlık)

* Menapoz hastalıkları

* Ağrısız doğum

 

-Solunum Yolları Hastalıkları

* Ses kısıklığı

* Akut tonsillit

* Kuru öksürük

* Grip

* Akut rinit

* Allerjik rinit

* Akut sinüzit

* Bronşial astma (astım)

* Allerjik bronşit

* Kronik bronşit

* Farenjit

 

-Gastrointestinal Sistem

* Peptik ulkus (Ülser)

* Akut ve kronik kolit

* Konstipasyon (kabızlık)

* Kolesistit

* Akut basili dizanteri

* Gastrik hiperasidite

* Gastropitoz

* Kardioosefagal spazm

* Akut ve kronik gastrit

 

-Ağız Hastalıkları

* Akut ve kronik farenjit

* Diş ve Diş çekimi ağrısı

* Gingivit (dişeti iltihabı)

* Aftlar (ağızdaki yaralar)

 

-Deri Hastalıkları

* Alopesi (saç dökülmesi)

* Zona

* Akne (ergenlik sivilceleri)

* Vitiligo

* Psöriasis (Sedef hastalığı)

 

-Kulak Hastalıkları

* Tinnutis (Kulak çınlaması)

* Meniere sendromu

* Sağırlık

 

-Hormonal Hastalıklar

* Guatr

* İnfertilite (kısırlık)

* Cushing sendromu

* Diabet (şeker hastalığı)

* Sellulit

 

Hacamatla tedavi olunan hastalıklar Hacamat kan ile alakalı bir işlem olduğu için kan da insan bir bölgeye tesir etme imkanı vardır. Bununla beraber vücuttaki kirli kanı almakla kandaki toksinler, kolestrol ve kullandığımız ilaçlardan dolayı kanda bulunan ve bize zarar veren maddeler tehlikesiz bir şekilde vücuttan uzaklaştırılır.Hacamat ile insanlar; anında tesir gösteren, emin, tehlikesiz, yan tesirsiz ve ucuz bir şekilde tedavi olma imkanı bulurlar. Bununla beraber hacamatla tedavi olunan hastalıkların bazıları şunlardır.

o Baş ağrısı, yarım baş ağrısı ve sinuzit,

o Tembellik, uyku fazlalığı,

o Yüksek tansiyon ve şeker hastalığı,o Prostat ve cinsel zayıflık,

o Sırt ağrısı, bel ağrısı (lumbago), diz ağrısı, yanlarda uyuşukluk,

o Hormon bozukluğu,o Yumurtalık hastalıkları,

o Buna benzer birçok kadın hastalığı.

 
- Hacamat hangi hallerde yapılmaz ?

o Hacamat çok ihtiyar ve zayıf kişilerde,

o Kalp Yetmezliği olanlarda,

o Bir yeri kesildiğinde kanı durmayan kişilerde,

o Hamilelerde,Aşırı kansız kişilerde

o AİDS HİVo Tansiyonu çok düşük olan kişilerdeo Küçük çocuklarda

o Çok hassas ve korkan kişilerde kanlı hacamat yapılmaması tavsiye olunur, duruma göre kansız hacamat tatbik olunur.

 

- Hacamat nasıl yapılır ?

Hacamatın birinci hikmeti sevgili peygamberimizin (s.a.v.) sünneti olması ve Mirac’ta verilmiş olmasıdır. Onun her bir sünnetine uymanın ne kadar makbul olduğu hepimizce bilinmektedir.Biz tabii ki işin tıbbi yönüne bakacak olursak önce hacamat (kan aldırmak) damardan değildir. Kan bağışı ile hacamat tamamen değişik iki yöntemdir.Hacamat vakum usulu ile vücudun çeşitli yerlerinden kan almaktır. Damardan değil. Hacamatla vücuttta fazla kan kalp ve beyin sektelerine, sinirsel rahatsızlıklar, allerji gibi birçok hastalığa sebep olmaktadır.Hacamatla; işte bu fazla kan ve deri altındaki kirli kanlar dışarı çıkartılır. Deri altındaki kılcal damarlardan kan dolaşımı normal dolaşıma nazaran daha yavaş yürüdüğünden dolayı yıllarca bı kanlarda temizlenmeme oranı artar.Bu sebepten dolayı vücutta çeşitli rahatsızlıklar (baş ağrısı, bel ağrısı, diz ağrısı, uyuşukluk, tembellik, ağırlık, v.s) baş gösteriri. Hacamat ile deri altındaki bu rahatsızlıklara sebep olan kan dışarı çıkartılarak kanın rahatça dolaşması sağlanmış olur. Baş ağrısı, yarım baş ağrısı ve sinuzit, Tembellik, uyku fazlalığı, Yüksek tansiyon ve şeker hastalığı, Prostat ve cinsel zayıflık, Sırt ağrısı, bel ağrısı (lumbago), diz ağrısı, yanlarda uyuşukluk, Hormon bozukluğu, Yumurtalık hastalıkları, Buna benzer birçok kadın hastalığı. Hacamat hangi hallerde yapılmaz. Hacamat çok ihtiyar ve zayıf kişilerde, Kalp Yetmezliği olanlarda, Bir yeri kesildiğinde kanı durmayan kişilerde, Hamilelerde,Aşırı kansız kişilerde, AİDS HİVo Tansiyonu çok düşük olan kişilerde, Küçük çocuklarda, Çok hassas ve korkan kişilerde kanlı hacamat yapılmaması tavsiye olunur, duruma göre kansız hacamat tatbik olunur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Sülük tedavisi hangi hastalıklar için kullanılıyor ?

Sülük Tedavisi, atardamar ve toplardamar tıkanıklıkları başta olmak üzere birçok dolaşım sistemi hastalığında, varis, iltihaplı ve iltihapsız eklem romatizmalarında, epilepsi çeşitlerinde, yumuşak doku romatizmalarında, felç, kısmi felç, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında, hemoroid’de, göz tansiyonu (glokom) ve buna bağlı görme kayıplarında, migrende ve her türlü baş ağrısı,yüksek tansiyon, troid’e bağlı şişmanlık, astım ve bronşial hastalıklar, yanık vakaları, iyileşmeyen yaralar ve ameliyat izleri, kangren, Meniere Hastalığında ve bazı işitme kayıplarında başarıyla kullanılmaktadır. Ayrıca Ortopedi ve Rekonstrüktif Cerrahi kapsamında, gangren gelişmekte olan kopuk organ tamirlerinde de tüm dünyada yaygın biçimde kullanılmaktadır. Son olarak sülüğün güçlü antioksidan etkisi nedeniyle Koruyucu (Preventif) Tıpta da kullanımından bahsetmek gerekir ki; yılda bir defa yapılan Sülük Tedavisi, o yıl içinde enfeksiyonlar başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu etki göstermektedir.

 

- Bir hastada kullanılan sülükler, başka bir hastada da kullanılabiliyor mu ?

Bir hastada kullanılan sülükler kesinlikle başka bir hastada kullanılmadan imha edilmelidir. Böylece kan yoluyla bulaşan hastalıkların geçişi engellenerek güvenli bir tedavi sağlanmaktadır. Sülükler ilk kullanımda ürettikleri salgıyı boşalttıklarından ikinci uygulamada aynı etkiyi gösteremezler.

 

- Sülük tedavisinde uygulanmaması gereken bölgeler var mı ?

Yumuşak cilt bölgeleri (Göz kapağı ve çevresi gibi)• Keratinize bölgeler (Avuç içi, ayak tabanı gibi)• Önemli Damarların Üzerleri (Boyun, Çene altı,  Kolukaltı, Kasık gibi)

 

-Sülük tedavisinde Uygulanması sakıncalı olan hastalıklar var mı ?

Sülük tedavisi uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktaların başında hastanın anemi (kansızlık) sorununun olmaması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmıyor olması, pıhtılaşmaya engel bir hastalığının bulunmaması ve vücudunda aktif bir kanama odağının bulunmaması son bir ay içinde mide-barsak kanaması gibi bir hastalık geçirilmiş olması, cerrahi işlemlerin öncesi ve sonrası Ayrıca diyalize girmekte olan hastaların vital bulguları çok değişken olduğundan Sülük Tedavisi uygulanmaz. Gebelerde ve emziren annelerde, kontrolsüz diyabet hastalığı veya kalp yetmezliği olanlarda da sülük tedavisi uygulanmaz.

 

- Sülük Tedavisinin yan etkileri var mı? Tedavi gören kişi daha sonra rahatsızlanırsa ne yapılması gerekir ?

Sülük tevdisinden sonra en sık karşılaşılan yan etkisi uygulama bölgesinde görülen lokal kaşıntıdır. Bunun için 2 gün boyunca evde soğuk uygulama yapmak yeterlidir. Bunun dışında nadiren gelişebilecek baş dönmesi, tansiyon düşmesi, kanamanın uzun sürmesi gibi problemlerde Doktorunuza başvurmanızı veya en yakın Sağlık kuruluşuna başvurmanız önerilir.

 

- Sülük ısırdığı bölgede ne kadar zaman kalmaktadır ?

Sülük doyduğunda kendiliğinden ısırdığı yüzeyi bırakır yaklaşık olarak 20 ila 45 dakika arasındadır nadiren 60 dakikayı bulduğu da olmuştur.

 

- Sterilize sülük kullanmazsam ne olur ?

Sterilize edilmeden, kişilerin bu sülükleri dikkatsizce kullanmaları bilinen ve bilinmeyen enfeksiyonlar kapma ihtimali açısından büyük risk taşır.

 

- Tedaviden sonra nelere dikkat etmem gerekir ?

Tedaviden sonra hastanın istirahat etmesi, çok sıcak yada çok soğuk ortamlardan kaçınması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmaması ve bol sıvı alması gerekmektedir. 

 

- Tedaviden sonra duş yapabilir miyim ?

Tedaviden bir gün sonra banyo yapmakta sakınca yoktur.

 

- Tedaviden sonra sülüğün ısırdığı bölgeden ne kadar zaman kan akacak ?

Uygulama sonrası 3 -24 saat civarında sızıntı şeklinde kanama olabilir , yapılmış olan pansuman açılmadan ertesi güne kadar beklenmelidir.

 

- Hirudoterapi’nin anlamı nedir ?

Sülükle tedavi anlamına gelmektedir. Latince ismi Hirudoterapi’dir.

 

- Sülükler Hastaları nasıl tedavi ediyorlar ?

Sülüklerin Tedavi edici özellikleri kan emilirken vücuda verilen salgıda gizlidir. Bu salgı, 100’ün üzerinde biyoaktif madde içermektedir. Tibbi araştırmalar sonucu 280 mikro dişe sahip olduğu gözlenmiştir. Başlıca bu maddeler kanın pıhtılaşmasını engelleyici , oluşmuş pıhtıyı eritici, ağrı kesici, mikrop öldürücü, tansiyon dengeleyici, kas gevşetici, bağışıklık sistemini düzenleyici ve stres giderici etkilere sahiptir. Ayrıca sinir hücreleri ve liflerinin tamir edilmesini hızlandıran enzimlerdir.

 

- Sülük tedavisinde enfeksiyon kapma riski var mıdır ?

Uygulanacak bölge pis ise sülük enfeksiyona sebep olabilir. Sülüklerin dış yüzeyi sterilize edilmemişse, sülüğün üstündeki bakterilerden enfeksiyon kapabilirsiniz . Uygulanacak bölge temiz olursa ve de sülüklerin dış yüzeyleri sterilize edilmiş olursa hiçbir enfeksiyon görülmez.

bottom of page